11:00

Sävsjö FF svart

Referat

Referat: Bäckseda IF vit - Sävsjö FF svart

Bäckseda vann med 7-1 hemma mot Sävsjö efter en välspelad match. Motståndarna rullade fin boll inom laget, men hade svårt att få till det i och omkring hemmalagets straffområde. Oftast kunde Bäcksedaförsvaret få en fot mellan eller så plockade vår målvakt ner de långskott som slank igenom. Desto effektivare var BIF-spelarna som efter en trevande första period (som länge stod och vägde men som vi vann med 1-0) fick det att lossna i den andra. Fint passningsspel som ledde till målchanser och mål varvades med individuella prestationer och fina skott som också satt i nät. En mycket bra period i matchen då vi ökade på till en 6-0-ledning. I den sista perioden blev det lite trängre på planen eftersom Sävsjö hade en spelare mer på planen. De fortsatte att spela fint passningsspel och fick tillslut utdelning med en reducering. Båda lagen kostade på sig att missa varsin straff under matchens gång, men sett över hela matchen var det en ganska övertygande seger. Bäckseda gjorde kanske inte sin bästa prestation för säsongen, men det räckte med några riktigt bra korta perioder under matchen för att dra ifrån i målprotokollet. En tråkig grej som hände i den första perioden var att en av Bäcksedas spelare gjorde en ful eftersläng och sparkade ner en spelare efter en närkamp där han blivit av med bollen. Detta är givetvis helt oacceptabelt och hade domaren velat hade han kunnat visa både det gula och det röda kortet till vår spelare. Men domaren skötte situationen bra och pratade med de inblandade. Men detta får inte hända igen, en utvisning drabbar inte bara en själv utan försätter resten av laget i en svår situation som får spela med en man mindre på planen. Annars bra kämpat alla som var med i matchen. Fina mål och stabilt spel i backlinjen. Kul att se från sidan!